Verzuurd

CitroenDoor onze voeding en leefgewoonten zijn velen van ons, in onze westerse wereld, verzuurd. Het eten van te veel verzurende/bewerkte producten en het hebben van stress zijn de grootste invloeden.  Er is aangetoond dat een verzuurd lichaam gemakkelijker vatbaar is voor allerlei ziekten. Het lichaam heeft het veel te druk met opruimen van rommel in plaats van het immuunsysteem te versterken! Dat merk je vervolgens aan je lichaam, ook al heb je dat nu misschien nog niet door!

Voedingsmiddelen die verzurend werken op het lichaam zijn: te veel vlees, witte meelproducten, suiker, koffie, frisdranken, en alcohol. Groenten, fruit, aardappelen, water, kruidentheeën, kruiden en specerijen, verse vruchten- en groentesappen zijn daarentegen basisch en helpen de verzuring op te heffen.

We zouden zo’n 80% basische voedingsmiddelen moeten eten en 20% verzurende om een goed evenwicht te behouden. Helaas is het bij ons meestal andersom.

Ook medicijnen, roken, stress, angst, vermoeidheid en zware metalen/ giffen (door werken met chemische producten/ schoonmaakmiddelen/ gebruik van plastic met weekmakers etc.) zorgen voor verzuring van het lichaam. Dit veroorzaakt onder andere de volgende symptomen:
– Chronische vermoeidheid,
– concentratieproblemen,
– spijsverteringsproblemen,
– migraine en hoofdpijn,
– pijn aan spieren en gewrichten,
– cellulitis en zwak bindweefsel,
– overgewicht,
– broze haren en nagels,
– haaruitval,
– vale en onzuivere huid.

Het lichaam streeft altijd naar een goede PH waarde en doet daar alles aan. Er wordt veel energie gestoken in het verwijderen van verzuring zodat het lichaam zo optimaal mogelijk kan werken. Je kunt je voorstellen dat dat veel energie vraagt van het zelf genezend vermogen.
Het is dus van belang om voor jezelf na te gaan hoe je levensstijl en eetgewoonten zijn. Dat kan je erg helpen in het ondersteunen van je lichaam. Mocht je tot de conclusie komen dat er aardig wat verzurende omstandigheden aanwezig zijn is het goed om deze om te draaien naar helpende omstandigheden!

Wat daarin kan ondersteunen is chlorella. Dit voedingssupplement helpt je om zware metalen af te voeren, te ontgiften en je lichaam te ontdoen van verzuring. Wanneer je je daardoor beter gaat voelen is het ook gemakkelijker om betere keuzes te maken en het daarna zelf weer over te nemen om goed voor je lichaam te gaan zorgen!

Als je lichaam namelijk niet meer zo zijn best hoeft te doen om de zuurgraad op peil te houden kan het zich op andere dingen richten. Je merkt dat bijvoorbeeld aan wondjes die sneller dichtgroeien, het helpt tegen veroudering, geeft je meer energie en versterkt je immuunsysteem. Je kunt ook merken dat:

– Je huid straalt
– Cellulitis vermindert
– Je borstweefsel strakker wordt
– Haaruitval stopt
– Nagels sterker worden
– Zwangerschapsstriemen verfijnen
– Acne en mee-eters verminderen
– Je gemakkelijker vet verliest
– Je adem frisser wordt.
– Etc.
Lees hier meer over Chlorella en bestel!

Chlorella200x200

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *